Behalve dat wij in de eigen gemeente samen bezig zijn, is ‘omzien naar de ander’ erg belangrijk. Daarom ondersteunen wij met onze (financiële) gaven en gebeden diverse zendings- en diaconale projecten. . 

Aktie Schoenendoos

In het najaar doen wij mee met de Aktie Schoenendoos. Jaarlijks worden er duizenden schoenendozen gevuld met schoolspulletjes, knuffels en toiletspullen. En ze worden mooi versierd. De dozen worden uitgedeeld in kindertehuizen, sloppenwijken en bijvoorbeeld vluchtelingenkampen. Ieder jaar worden tussen de 55.000 en 60.000 dozen verspreid. Afgelopen jaar gingen de dozen naar Malawi, Roemenië, Moldavië, Togo, Sierra Leone en naar vluchtelingen in Griekse kampen.

Gemeenteproject

Gedurende twee jaar is er een gemeenteproject. Er is dan aandacht voor een project ver weg of dichtbij; soms worden er speciale acties georganiseerd om middelen binnen te krijgen. Jong en oud worden daarbij betrokken. Wij zetten ons nu in voor “Casa Ana” in Roemenië. Dit project vangt kinderen uit de allerarmste gezinnen op. Hier kunnen ze op een vaste dag in de week komen en krijgen ze een goede warme maaltijd en kunnen ze lekker in bad. Ook steunen we hiermee een zendelinge die verbonden is aan Casa Ana.

Kledingactie Oekraïne

De Bond van Vrije Evangelische Gemeenten onderhoudt contacten met enkele gemeenten in de Oekraïne. Daar is grote armoede. Daarom zamelen wij met de andere VEG ’s elk voorjaar kleding, schoenen, handdoeken, beddengoed, etcetera in. Ook gaan er rolstoelen en brillen mee. Elk jaar rijden er twee volle vrachtwagens naar de Oekraïne. Daar worden de spullen uitgedeeld aan de mensen die deze het hardst nodig hebben.

Sport en Spel-middagen in Wormerveer

Maar ook heel dichtbij dragen wij ons steentje bij. Samen met de andere kerken in Wormerveer organiseren wij in de eerste week van de zomervakantie drie sport en spel-middagen in Wormerveer. Bedoeld om kinderen die mogelijk niet op vakantie gaan toch enkele fijne activiteiten te bieden. Daarbij raken wij dan ook in contact met hun ouders en andere volwassenen.


Ons adres:
    Hennepad 2, 1521 DG Wormerveer


Aanvang diensten:
    Zondag om 10.00 uur