Muziek in de VEG

Reflection 2023

Muziek met passie
Reflection is ruim 10 jaar geleden gestart als de muziek-zanggroep in onze gemeente. In de eerste jaren had de groep vooral als doel om nieuwe nummers uit Opwekking in de gemeente aan te leren. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot een heuse begeleidingsband die met passie en plezier maandelijks de gehele kerkdienst muzikaal begeleidt. Daarbij hebben we ook de prachtige nummers van Sela ontdekt. Ook verzorgen we zo nu en dan een sing-in of praise-avond en werken we mee in speciale diensten. De huidige band bestaat uit 5 zangers en wordt begeleid door piano, drum, dwarsfluit en viool. Ook hebben we een vaste geluidsvrouw. We hopen nog lang met elkaar muziek te mogen maken; het brengt ons dichter tot God en tot elkaar! 


Meer dan honderd jaar orgelspel
Ontdek de orgelmuziek in de VEG! Met 1100 orgelpijpen en al meer dan honder jaar orgelspel laten momenteel Hans, Irene en Wouter afwisselend tijdens de erediensten het orgel klinken, begeleidend bij de samenzang. Met ieder hun eigen unieke stijl creëren ze een afwisselend en herkenbaar geluid dat ons allen inspireert. En dat drie keer per maand!

Eén van hen liet ons weten: “Ik hoop dat we komend jaar als organistenteam op de “Loof den Heer machine“ de Heer weer mogen lofprijzen.”