Jeugd

Contact: e-mail

Crèche

Kindernevendienst

Voor kinderen van de basisschool is er kindernevendienst, bestaande uit 2 groepen. De kinderen kunnen mee naar de kerk en maken een deel van de dienst mee. Voor de schriftlezing gaan zij naar hun eigen ruimte. Zij nemen hun eigen lantaarntje met het Licht mee. Door de leiding wordt gewerkt met de methode “Vertel het maar”. Er is naast een verhaal tijd voor gesprek, een lied en meestal een leuke verwerking bij het verhaal. Tijdens de collecte komen zij weer terug in de dienst.

Tienerdienst

Tijdens het schoolseizoen is er voor tieners vanaf 12 jaar regelmatig tienerdienst. Tegelijk met de kinderen gaan zij de kerk uit, naar hun eigen Jeugdhonk in de bovenzaal. De jongeren gaan onder meer in gesprek aan de hand van Bijbelstudies voor jongeren van de Internationale Bijbelbond. De tieners leren elkaar beter kennen, verdiepen hun kennis van de Bijbel en buigen zich over diverse vraagstukken rondom geloof.

VEJO

De VEJO is een gezellige groep jongeren vanaf 12 jaar binnen onze gemeente. Zij komen 2 keer per maand samen in hun eigen Jeugdhonk of elders bij een activiteit van Cornerstone. Doel is elkaar beter te leren kennen en samen te ontdekken en groeien in geloof. Een filmavond, spel of SinterKerst vieren; het kan allemaal bij de VEJO. Een aantal enthousiaste jeugdleiders organiseert de avonden al dan niet in samenwerking met de jongeren zelf. Iedereen vanaf 12 jaar is welkom!

Cornerstone en Jeugddienstcommissie

Vanuit onze gemeente zijn verschillende jongeren betrokken bij de organisatie van Cornerstone, een initiatief vanuit verschillende kerken uit de Zaanstreek. Elke derde vrijdag van de maand wordt er door hen een jeugddienst of andere activiteit georganiseerd. Wanneer de dienst in onze eigen gemeente plaats vindt werkt onze eigen jeugddienstcommissie ook mee aan de voorbereiding en uitvoering. Cornerstone is opgericht met de intentie om jongeren van verschillende gemeenten samen te brengen zodat zij elkaar beter leren kennen. Zij heten alle jongeren welkom: verschillen in geloofsbeleving en geloofsuiting zullen worden gerespecteerd. Zo hopen zij een vertrouwelijke sfeer neer te zetten, waarin jongeren bemoedigd worden om de relatie met God te verdiepen.


Ons adres:
    Hennepad 2, 1521 DG Wormerveer


Aanvang diensten:
    Zondag om 10.00 uur